Agon! La competició a l’antiga Grècia. Caixafòrum (Barcelona)

 
Dissabte vàrem tenir l’oportunitat de realitzar una visita guiada amb els nens l’exposició Agon! La competició a l’antiga Grècia. Gràcies a la guia, la visita va ser amena i dinàmica, ja que els nens participaven i jugaven. Aquesta exposició mostra amb peces magnífiques del British Museum (escultures, àmfores…), la importància de l’esport a l’antiga Grècia. Les seves competicions esportives els servien tant per cuidar el seu cos, com per preparar-se per la guerra (Agon significa “competició”). A més de cuidar el seu cos, també cuidaven la seva ment.

La deessa Nike, de la Victòria, donava una taenia, una corda de color vermell, al guanyador de la competició, el qual se la cordava al voltant del cap. Els atletes realitzaven l’esport nus! A la pista només estava vestit l’entrenador.
Durant la visita vàrem poder jugar a tabas, un joc que consistia a tirar en l’aire els ossos de les mans d’algun animal (al museu fan servir uns de plàstic) i calia tirar-los a l’aire i mantenir-los sobre el dors de la mateixa ma que s’havia tirat. Realment difícil!
La guia ens va ensenyar alguna història de la mitologia grega, com la d’Aquil·les, al qual la seva mare el va banyar en una marmita perquè fos immortal. Com el va agafar pel taló i aquest no el va banyar, i va ser aquest punt feble on va atacar-lo Paris, disparant-li una fletxa.
En finalitzar, a l’espai familiar, els nens es van poder disfressar de guerrers, de Nike… i fer una representació d’ombres xineses. Va ser una visita molt amena, en què els més petits van poder veure escultures magnífiques de forma molt lúdica. L’exposició està fins al 18 de febrer de 2018.