Taller “No parem. La pol·linització. No pa-rem! La pol-li-nit-za-ci-ó!” Fundació Miró

Espai Taller. Fundació Miró.
A la Fundació Miró han fet el taller “No parem. La pol·linització. No pa-rem! La pol-li-nit-za-ci-ó!” per conscienciar a les famílies sobre la importància de les abelles, que es troben en perill 
En el taller han barrejat la informació sobre aquests insectes, la reivindicació de la seva importància mitjançant el lema que dóna títol al taller, la participació de nens i pares i fins i tot, un tastet final.

Espai Taller. Fundació Miró.
Les abelles són fonamentals per a la pol·linització: “transport del gra de pol·len (…) fins a l’estigma (…), o fins al micròpil (…) on finalment germinarà. Es tracta, per tant, d’un pas important en la reproducció de les plantes amb llavors.” Font.  Sense la pol·linització, no tindríem fruites i verdures.
Abella. Font de la imatge.
En el taller ens han dividit en tres grups, per descobrir la importància del rusc (la casa de les abelles), el sol (orienta a les abelles) i la recerca d’aliments (un cop que n’han trobat, avisen a les abelles del rusc amb un ball). Hem après, entre altres coses, que les abelles viuen només 40 dies, hi ha tres tipus d’abelles (abella reina, obreres i abellots), o que a Barcelona només hi ha apicultura a Montjuïc (a Tres Pins), el parc de la Ciutadella i el parc de Collserola. Les abelles es troben en perill d’extinció per la reducció del seu hàbitat deguda “al canvi climàtic” i “la producció intensiva de pastures”  (font). L’utilizació de pesticides, les ones de les antenes i dels mòbils, les desorienta.
Exposició Beehave. Fundació Miró.
Ha estat una activitat molt amena i participativa, en què pares i fills hem passat una bona estona i hem après sobre la importància d’aquests petits insectes. L’activitat ha estat concebuda i conduida per l’Associació Cultural nyamnyam (2012 por Iñaki Alvarez y Ariadna Rodriguez) i Vanessa Tedejo (gestora cultural i educadora, coordinadora d’exposicions en la Fundació “la Caixa”).
Exposició Beehave. Fundació Miró.
Un cop finalitzat el taller, hem pogut veure l’exposició Beehave, amb les obres de diferents artistes sobre les abelles. En una d’elles, hem pogut “sentir-nos” abelles, posant el cap en una mena de cascs plens de fragants flors!
Exposició Beehave. Fundació Miró.
Notícia relacionada.